Štampaj
OBJAVLJENO: 31.12.2014

Demanti na izjavu za CDM objavljenu 30.12.2014. godine

Poštovani putnici, koji ste, na žalost, bili u prilici da pročitate tekst koji je osvanuo jutros na portalu CdM, a tiče se grijanja u medjunarodnom putničkom vozu koji saobraća na relaciji Bar-Beograd, dužni smo vas obavijestiti da date izjave od strane nepoznatog lica za pomenuti portal nijesu apsolutno tačne.

Međunarodni putnički voz 12432 je otpremljen na vrijeme i u propisanom sastavu iz stanice Bar. Prethodno je vršeno predgrijavanje voza kako je to predviđeno željezničkim propisima, što je, izlišno je i napominjati, uvijek do krajnjih mjera ispoštovano.

Na cijelom prevoznom putu, prema informaciji službenih lica voza isti je imao grijanje u ispravnom stanju. Jedino je bilo otkaza grijanja u jednom vagonu kada je otpremljen iz stanice Beograd, inače, u ovom vozu je uredno grijano 5 vagona, o čemu smo detaljnije informacije dobili i od Železnice Srbije AD. U graničnoj stanici Bijelo Polje nije bilo primjedbe na ispravnost grijanja voza.

Namjere lica koje je dalo ovakve izjave javnosti nam nijesu poznate, i ne želimo ulaziti u detalje ovakvih inicijativa. Svakako da je trebalo ovakvu vijest provjeriti, koja uz kamenovanja i druge terororističke aktivnosti na pruzi nabacivanjem provodnika preko visokonaponske mreže nanosi veliku štetu ovom kolektivu.

Nadamo se da će naši putnici, bez obzira na veliki odaziv, imati udobno putovanje do Beograda za praznike i uradićemo sve što je u našoj moći da im to obezbijedimo.

S poštovanjem,

ŽELJEZNIČKI PREVOZ CRNE GORE

×