Štampaj
OBJAVLJENO: 30.10.2015

Poslovanje za prvih devet mjeseci 2015. godine uspješnije od prošlogodišnjeg

U lokalnom saobraćaju za prvih devet mjeseci tekuće godine broj prevezenih putnika veći je za 10%, realizovani prihodi za 14%.

U međunarodnom saobraćaju za prvih devet mjeseci tekuće godine broj prevezenih putnika i ralizovani putnički kilometri veći su za 47%, broj pokrenutih vozova veći je za 32%, dok su realizovani prilivi veći za 18% u odnosu na isti period prošle godine. U periodu od 01.01. do 05.03.2015. godine usled oštećenja pruge na teritoriji Srbije zbog poplava u toj državi, saobraćao je samo jedan par vozova na relaciji Bar-Beograd-Bar. Uspostavljanjem redovnog putničkog saobraćaja i saobraćala su tri para vozova do 07. Septembra, što doprinijelo boljim rezultatatima poslovanja u međunarodnom saobraćaju.

Ukupno kašnjenje međunarodnih brzih vozova na teritoriji Crne Gore od januara do septembra mjeseca ove godine, u kojem je saobraćalo 1266 vozova iznosi 7.8 minuta po vozu.

Ukupan prihod Željezničkog prevoza u periodu od I-IX 2015. godine veći je za 31% u odnosu na uporedni period.

Ostvaren gubitak u iznosu od 932.787 EUR-a manji je za 53% u odnosu na uporedni period. Razlog smanjenjenog gubitka najvećim dijelom se odnosi na povećanje prihoda iz međunarodnog i lokalnog saobraćaja.

Sve sprovedene aktivnosti Menadžmenta u ovom periodu bile su usmjerene na cjelokupnom poboljšanju poslovanja Društva, i ogledaju se kroz: zadržavanje i povećanje stepena bezbjednosti prevoza putnika i osoblja ŽPCG, povećanje stepena naplativosti potraživanja, povećanje broja prevezenih putnika i prihoda u lokalnom i međunarodnom saobraćaju, poboljšanje svojih usluga i povećanje radne i tehnološke discipline.

×