Štampaj
OBJAVLJENO: 14.09.2017.

Saopštenje za javnost povodom prekida željezničkog saobraćaja 24 sata u tunelu Sozina

Zbog izvođenja dodatnih radova na sanaciji donjeg stroja u tunelu *Sozina*, Željeznička infrastruktura Crne Gore i Željeznički prevoz Crne Gore obavještavaju javnost da će željeznički saobraćaj na dionici Podgorica-Bar-Podogrica biti obustavljen 24 sata i to: od 8:00h 18.septembra do 8:00h 19.septembra 2017.godine kada će se uspostaviti redovan željeznički saobraćaj. Radovi na sanaciji donjeg stroja podrazumijevaju kopanje u dužini 200m i na dubini od 2,5m, od ulaza u tunel *Sozina* ka Virpazaru i izvođač je mišljenja da će radovi biti završeni i pruga slobodna nakon zatvora od 24 sata. Ukoliko izvođač ranije završi planirane radove pristupiće se ranijem otvaranju pruge za redovan željeznički saobraćaj.

Zbog izvođenja radova u tunelu Sozina, pristupiće se planiranoj organizaciji prevoza putnika, i to:

  • saobraraćaj međunarodnih putničkih vozova na relaciji Bar-Beograd-Bar će završavati i počinjati u stanici Podgorica gdje će ŽPCG organizovati obrt garniture, dok prevoz od stanice Podgorica do Bara i obratno će biti obezbijeđen autobusima. Međunarodni saobraćaj (dnevni i noćni) će se odvijati po redovnim terminima postojećom organizacijom: dnevni voz saobraća uz presijedanje i alterantivni prevoz autobusom između stanica Valjevo-Vreoci iz oba pravca, dok se saobraćaj noćnog međunarodnog voza odvija pomoćnim prevoznim putem preko Kraljeva i Lapova;
  • saobraćaj lokalnih vozova na relaciji Podgorica-Bar-Podgorica biće otkazan i prevoz putnika će se obavljati autobusima po važećem željezničkom redu vožnje. Autobusi će stajati u sljedećim mjestima:

BAR- u stanici
ŠUŠANJ- zadnji kružni tok pri izlasku iz Bara
SUTOMORE – u stanici
VIRPAZAR – u stanici
VRANJINA – na proširenju ispred prodavnice "Selo"
MORAČA – stajalište Morača (na proširenju pored magistralnog puta)
ZETA – na magistrali pored stanične zgrade;
GOLUBOVCI – u stanici
AERODROM STAJALIŠTE - kružni tok kod Volija

Na relacijama Bijelo Polje-Podgorica-Bijelo Polje i Nikšić-Podgorica-Nikšić lokalni vozovi će saobraćati po redu vožnje.

Uspostavljanje redovnog željezničkog saobraćaja na dionici Podgorica-Bar-Podgorica očekuje se 19. septembra 2017.godine oko 8:00h.

Željeznička Infrastruktura Crne Gore AD – Podgorica
Željeznički prevoz Crne Gore AD – Podgorica
×