Štampaj
OBJAVLJENO: 05.04.2018.

Prvaci osnovne škole “21. maj” posjetili Željeznički prevoz Crne Gore

Juče se na željezničkoj stanici Podgorica čula graja djece koja su svojim veselim i radoznalim pogledima dala peronu novi izgled. To su bili učenici prvog razreda OŠ “21. maj” koji su u organizaciji njihove škole i Željezničkog prevoza Crne Gore posjetila naše preduzeće.

Cilj ove edukativno-promotivne posjete bio je da se djeca bliže upoznaju sa željezničkim prevozom u našoj državi, ponašanjem putnika na željezničkoj stanici i u vozu kao i promocija željezničkog prevoza.

Dobrodošlicu prvacima i njihovim starješinama poželjela je Amina Murić PR Menadžer ŽPCG i ovim putem se zahvalila medijima koji su se u velikom broju odazvali kako bi ovu promociju ŽPCG prikazali građanima Crne Gore.

Goran Nikočević – mašinovođa, mališanima je pokazao šta je voz, ko upravlja njime, gdje se kupuju karte, kako se mogu dobiti informacije o uslugama na željeznici, pravilno ponašanje na stanici i da se žuta linija na peronu ne smije prelaziti, što su mališani već znali. Tokom dvadesetominutne vožnje novim CAF vozom, djeca su u grupama ulazila u upravljačnicu, gdje su imali priliku da vide kako se upravlja vozom i dobiju odgovore na sva pitanja koja su ih zanimala.

Darko Rakočević - kondukter, mališanima je ispričao koje sve poslove obavlja kondukter i kako se djeca trebaju ponašati u vozu.

Otpravnik vozova, mališanima je ispričao šta je njegov posao i objasnio da nijedan voz ne može krenuti bez njegove pištaljke. Tom prilikom je pokazao djeci pištaljku, palicu i kapu, a oduševljenje se moglo vidjeti na licima djece.

U povratku iz Spuža, ŽPCG je uručio simbolične poklone mališanima kao znak zahvalnosti što su bili dobri i što su pažljivo slušali i naučili nešto više o željezničkom saobraćaju. ŽPCG je napravio i edukativne brošure specijalno namijenjene prvacima kako bi se mogli podsjetiti šta su ovom prilikom vidjeli i naučili.

Srećna lica mališana su obasjala naš voz i sve prisutno osoblje je uživalo zajedno sa njima. Ovaj simboličan događaj koji smo priredili prvacima OŠ “21. maj” nam je pokazao koliko zapravo ŽPCG ima značaj u našem društvu i da su ovakve i slične aktivnosti od bitnog značaja za državu Crnu Goru.

Ovim putem se zahvaljujemo upravi OŠ ”21.maj” na čelu sa direktoricom Zdenkom Mišković, učiteljici Dragani Perković i ostalim učiteljicama i vaspitačicama koje su pratile prvake tokom ove posjete na saradnji i povjerenju koje su ukazali Željezničkom prevozu Crne Gore.

Zahvalnost dugujemo i medijima koji su izrazili interesovanje i ispratili navedeni događaj.

ŽPCG će kao i do sada nastaviti da vodi računa o bezbjednosti i udobnosti željezničkog saobraćaja u cilju zadovoljstva korisnika naših usluga.

×