Štampaj
OBJAVLJENO: 27.12.2017.

Informacije za javnost o organizovanom saobraćaju i planovima uoči novogodišnjih praznika

Novi red vožnje u željezničkom saobraćaju stupio je na snagu 10. decembra 2017. godine i važiće do 08. decembra 2018. godine.

Novim redom vožnje u lokalnom saobraćaju za 2018. godinu broj dnevnih polazaka ostao je isti na relacijama PG-NK-PG i BR-BP-BR kao u prethodnom redu vožnje, a na relaciji BR-PG-BR povećan je broj polazaka tako da putnici sada imaju na raspolaganju:

  • 5 vozova iz Podgorice za Nikšić, i takođe 5 polazaka iz Nikšića za Podgoricu;
  • 3 voza iz Bara za Bijelo Polje i 3 voza iz Bijelog Polja za Bar;
  • 7 vozova na relaciji Podgorica-Bar i 7 vozova na relaciji Bar-Podgorica

U zimskom periodu reda vožnje Željeznički prevoz Crne Gore AD-Podgorica, organizacijom saobraćaja međunarodnih putničkih vozova obezbijedio je:

  • Svakodnevno na relaciji Bar – Beograd saobraća jedan dnevni voz sa polaskom iz Bara u 08:20 časova, iz Podgorice u 9:30 časova i dolaskom u Beograd u 19:59 časova.
  • Takođe, iz Beograda za Bar će saobraćati dnevni voz sa polaskom iz Beograda u 09:10 časova i dolaskom u Podgoricu u 19:50 časa, odnosno u Bar u 20:55 časova.
  • U noćnoj ponudi obezbijeđen je brzi voz koji će redovno saobraćati na relaciji Bar-Beograd, sa polaskom iz Bara u 19:00 časova, iz Podgorice u 20:05 časova i dolaskom u Beograd u 06:40 čas. Iz Beograda će na relaciji Beograd-Bar saobraćati voz sa polazkom u 21:10 časova i dolaskom u Podgoricu u 07:49 časova, odnosno u Bar u 08.59 časova. Takođe, u noćnoj ponudi, ŽPCG je obezbijedio svojim korisnicima ponudu za prevoz u kolima sa sjedištima i prevoz u kolima višeg komfora (sa posteljinama i ležajevima), kao prevoz praćenih automobila na relaciji Bar-Beograd-Bar.

U toku predstojećih praznika red vožnje u željezničkom saobraćaju će se odvijati bez promjena.

Kao i svake godine, tako i ove očekujemo povećano interesovanje korisnika željezničkih usluga u toku novogodišnjih praznika, i u zavisnosti od potrebe i interesovanja putnika, kapaciteti se mogu pojačati.

Cijena voznih karata u jednom pravcu iznosi: na relaciji Bijelo Polje - Podgorica 3 eura, Bar- Podgorica 2 eura , i Nikšić-Podgorica 2 eura.

×