Štampaj
OBJAVLJENO: 19.01.2024.

ŽPCG dobio pozitivno mišljenje AZZK za kupovinu novih vozova! Na pomolu najveći do sada projekat u ŽPCG!

Željeznički prevoz Crne Gore Ad Podgorica dobio je pozitivno mišljenje od Agencije za zaštitu konukurencije za izdavanje garancija za kreditni aranžman sa EBRD bankom u iznosu od 30 miliona eura.

U pitanju je projekat obnove voznog parka ŽPCG, odnosno kupovina novih elektromotornih vozova za lokalni putnički saobraćaj. Zakonom o budžetu za 2024. godinu predviđeno je izdavanje državnih garancija za ovaj, do sada najveći projekat u ŽPCG.

Kupovinom novih vozova značajno će biti unaprijeđen kvalitet usluge željezničkog prevoza u Crnoj Gori, a za dvije godine željeznički prevoz putnika u Crnoj Gori odvijaće se modernim elektromotornim garniturama.

Imajući u vidu da nam je u ranijem periodu zbog nepovoljne finansijske situacije izostalo pozitivno mišljenje za ovaj projekat, sada dobijeno pozitivno mišljenje, koje je preduslov za dalje aktivnosti na realizaciji ovog projekta, predstavlja veliki iskorak i potvrdu da je naša kompanija na dobrom putu pozitivnog razvoja i modernizacije, što je mišljenjem potvrdila Agencija za konkurenciju na čelu sa gospodinom Nebojšom Jovovićem. Ovim putem ističemo značaj kohezije u radu Željezničkog prevoza Crne Gore, Agencije i Minstarstva saobraćaja i pomorstva u cilju podizanja bezbjednosti i udobnosti u željezničkom saobraćaju.

×