Štampaj
OBJAVLJENO: 13.02.2018.

Sastanak sa predstavnicima Uprave carina i Uprave policije

U srijedu 07. februara 2018. godine, u prostorijama ŽPCG, održan je sastanak predstavnika Željezničkog prevoza CG, Uprave carina i Uprave policije radi koordiniranja aktivnosti u cilju otkrivanja i sprječavanja krijumčarenja roba, u prvom redu akciznih, korišćenjem vozova ŽPCG.

Sastanak je iniciran od strane Željezničkog prevoza CG kako bi se , imajući u vidu činjenicu da se očekuje porast ovih nelegalnih aktivnosti zbog promjene stope PDV i akciza, povećala kontrola robe i putnika na vozovima i poboljšala saradnja izvršnog osoblja ŽPCG sa odgovornim licima Uprave carina i Uprave policije Crne Gore.

Predstavnici Uprave carina i Uprave policije su pozdravili inicijativu Željezničkog prevoza CG za održavanje ovog sastanka i iskazali su spremnost za još bolju i koordinisaniju saradnju u cilju suzbijanja krijumčarenja roba korišćenjem željezničkog putničkog prevoza.

Ovaj sastanak je takođe poslužio i kao dobra osnova za buduće zajedničke aktivnosti u susret predstojećoj ljetnjoj turističkoj sezoni.

×