Štampaj
OBJAVLJENO: 19.04.2017.

Obavještenje ŽPCG za korisnike naših usluga

Imajući u vidu nedavna dešavanja u željezničkom saobraćaju koja se tiču kašnjenja i kvarova vozova, rukovodstvo Željezničkog prevoza Crne Gore AD, u kojem je od 12.04.2017. godine došlo do personalnih promjena, obavještava korisnike željezničkih usluga da će usled remonta pruge u tunelu Sozina u predstojećem periodu uslijediti produženo vrijeme vožnje vozova između stanica Sutomore i Virpazar.

Produženje vremena voznje vozova negativno utiče na dužinu putovanja i redovitost vozova, s obzirom da se iste garniture koriste za više obrta u toku dana.

Prosječna kašnjenja lokalnih vozova za vrijeme proteklih praznika iznosila su oko 30 minuta po vozu.

Takođe, pored poremećaja izvršenja reda vožnje, prouzrokovanog remontom pruge, u više navrata došlo je do tehničkih problema kod elektromotornih garnitura i lokomotiva na dijelu pruge između stanica Zeta i Virpazar. Formirana je komisija za ispitivanje uzroka ovakvih kvarova, sastavljena od stručnih lica iz ŽPCG i OŽVS, koja će se baviti ovim pitanjem. Za sada se sumnja da su kvarovi voznih sredstava uzrokovani nedozvoljenim oscilacijama napona u kontaktnoj mreži, što će, ukoliko se to potvrdi, preduzeće Željeznička infrastruktura Crne Gore sanirati u najskorijem vremenskom periodu.

Kako su radovi u tunelu Sozina planirani da traju duži vremenski period, Željeznički prevoz Crne Gore AD preduzeo je aktivnosti na izradi novog reda vožnje lokalnih vozova, koji će uvažavati novonastale okolnosti i biti prilagođen propusnoj moći pruge, potrebama putnika i raspoloživosti voznih sredstava.

Sve sprovedene aktivnosti, kao i one koje će se obavljati u budućnosti usmjerene su na bezbjednost, urednost i udobnost u prevozu, smanjenje svih vidova troškova i poboljšanju kvaliteta usluga, kao i cjelokupnom poboljšanju poslovanja Društva a u cilju zadovoljenja potreba svojih korisnika.

×