Štampaj
OBJAVLJENO: 08.11.2019.

Poremećaj reda vožne vozova prouzrokovan vremenskim nepogodama

Velika količina padavina poslednjih dana prouzrokovala je više odrona na pruzi Nikšić – Podgorica i relaciji Bijelo Polje – Podgorica. Kako su ove vremenske nepogode ugrozile stanje pruge, Željeznička infrastruktura Crne Gore je iz bezbjedonosnih razloga uvela lagane vožnje na nekoliko pružnih dionica.

Ovim povodom održan je i sastanak predstavnika ŽICG i ŽPCG ca ciljem da se pronadje rešenje kako bi se skratile relacije na kojima su uvedene te lagane vožnje. Zbog uvedenih laganih vožnji i nedostatka ispravnih elektromotornih vozova u rezervi, a sa ciljem smanjenja kašnjena vozova, ŽPCG je bio primoran da organizuje saobraćaj tako što je kao zamjenu za neke vozove koji saobraćaju na pruzi Nikšić - Podgorica angažovao autobuse. I pored ovakve organizacije saobraćaja dolazilo je do kašnjenja vozova. Tako su i na relaciji Bijelo Polje – Podgorica lagane vožnje izazvale kašnjenje kako lokalnih tako i međunarodnih vozova.

Nadamo se da će se vremenske prilike uskoro stabilizovati i da će se nakon toga uspostaviti redovitost saobraćaja.
Željeznički prevoz Crne Gore se ovim putem izvinjava korisnicima svoih usluga i zahvaljuje na ukazanom razumijevanju i na strpljenju.

×