Štampaj
OBJAVLJENO: 19.08.2015

Međunarodna konferencija željezničara istočne Evrope

U organizaciji Željezničkog prevoza Crne Gore AD Podgorica, u hotelu “Palmon Bay“ u Igalu, u toku je četvorodnevna međunarodna konferencija WMPS-2.

Tema konferencije je organizacija međunarodnog putničkog željezničkog saobraćaja za red vožnje za narednu godinu. Na konferenciji učestvuju predstavnici željezničkih uprava država istočne Evrope, među kojma su osim Crne Gore, predstavnici Srbije , Mađarske, Rumunije, Bugarske, Slovačke, Češke, Poljske, Bjelorusije , Ukrajine, Rusije, Litvanije i Moldavije.

Pomoćnik izvršnog direkora Željezničkog prevoza Crne Gore, Vojislav Andrijašević otvorio je konferenciju pozdravnim riječima kao jedan od predstavnika i domaćin ove konferencije.

Veliko interesovanje koje vlada za Crnu Goru i Crnogorsko primorije , uslovilo je za sada dogovor da u sezoni saobraćaju posebna grupa kola i to iz Mađarske, Moskve, Praga i Bjelorusije na relacijama do Bara u toku turističke sezone.

S obzirom da je konferenicija u toku, jos uvijek je rano govoriti o postignutim dogovorima koji su povod odrzavanja iste. Konačan ishod konferencije biće naknadno objavljen.

×