Štampaj
OBJAVLJENO: 30.12.2015

Informacije za javnost o organizovanom saobraćaju i planovima uoči novogodišnjih praznika

Novi red vožnje u željezničkom saobraćaju stupio je na snagu 13. decembra 2015. godine i važiće do 10. decembra 2016. godine.

Novim redom vožnje u lokalnom saobraćaju za 2016. godinu povećan je broj polazaka prema Nikšiću i Bijelom Polju, tako da putnici sada imaju na raspolaganju:

  • 10 vozova iz Podgorice ka Nikšiću, i takođe 10 polazaka iz Nikšića ka Podgorici, dok iz Podgorice ka Bijelom Polju će saobraćati 5 vozova, kao i iz Bijelog Polja ka Podgorici.
  • Ovim redom vožnje u odnosu na prethodni, iz Bijelog Polja uveden je jutarnji lokalni voz sa polaskom u 6:30 časova.
  • Na relaciji Bar–Podgorica-Bar, i Bar-Bijelo Polje-Bar nije bilo promjena u broju vozova u odnosu na prethodni red vožnje.

U zimskom periodu reda vožnje Željeznički prevoz Crne Gore AD-Podgorica, organizacijom saobraćaja međunarodnih putničkih vozova obezbijedio je:

  • Svakodnevno na relaciji Bar – Beograd saobraća jedan dnevni voz sa polaskom iz Bara u 09:00 časova, iz Podgorice u 10:00 časova i dolaskom u Beograd u 19:53 časova.
  • Takođe, iz Beograda za Bar će saobraćati dnevni voz sa polaskom iz Beograda u 09:10 časova i dolaskom u Podgoricu u 19:24 časa, odnosno u Bar u 20:31 časova.
  • U noćnoj ponudi obezbijeđen je brzi voz koji će redovno saobraćati na relaciji Bar-Beograd, sa polaskom iz Bara u 19:00 časova, iz Podgorice u 20:05 časova i dolaskom u Beograd u 06:01 čas. Iz Beograda će na relaciji Beograd-Bar saobraćati voz sa polazkom u 20:10 časova i dolaskom u Podgoricu u 06:23 časova, odnosno u Bar u 07:38 časova. Takođe, u noćnoj ponudi, ŽPCG je obezbijedio svojim korisnicima ponudu za prevoz u kolima sa sjedištima i prevoz u kolima višeg komfora (sa posteljinama i ležajevima), kao prevoz praćenih automobila na relaciji Bar-Beograd-Bar.

U toku predstojećih praznika red vožnje u željezničkom saobraćaju će se odvijati bez promjena.

Kao i svake godine, tako i ove očekujemo povećano interesovanje korisnika željezničkih usluga u toku novogodišnjih praznika, i u zavisnosti od potrebe i interesovanja putnika, kapaciteti se mogu pojačati.

Takođe, povodom koncerta planiranog u Podgorici uoči novogodišnje noći, biće organizovan prevoz vozom redovnim polascima iz Bara, Nikšića i Bijelog Polja, kao i vanrednim vozovima iz Bara (u 22:30h), Nikšića (u 22:00h) i Bijelog Polja (21:00h) po posebno promotivnim cijenama, dok je povratak iz Podgorice prema Baru, Nikšiću, Kolašinu, Mojkovcu i Bijelom Polju planiran vanrednim vozovima iz Podgorice 01. januara u 02:30h.

Cijena povratnih voznih karata iz Bijelog Polja do Podgorice iznosi 3 eura, iz Bara do Podgorice 2eura , i iz Nikšića do Podgorice 2 eura.

×