Štampaj
OBJAVLJENO: 24.07.2015

Informacija o vanrednom događaju od 22.07.2015. godine

Dana 22.07.2015. godine u 16:05h na dijelu pruge Podgorica - Bioče, nailaskom lokalnog voza br. 6102, koji je saobraćao na relaciji Bar - Bijelo Polje, u km 395+400, došlo je do havarije na kontaktnoj mreži.

Ekipe kontaktne mreže i prvostepena komisija za isleđenje vanrednih događaja Željezničke Infrastrukture Crne Gore su odmah nakon dojave izašle na mjesto događaja i konstatovale da je havarija većih razmjera te da je pokidano oko 800m kontaktne mreže.

Nakon oslobađanja profila pruge, operater /Željeznički Prevoz Crne Gore/ će organizovati prevlačenje voza br. 6102, dizel vučom do stanice Podgorica.

Međunarodni željeznički saobraćaj na dijelu pruge Podgorica-Bioče do saniranja nastale havarije biće regulisan dizel vučom.

Ekipe KM Željezničke Infrastrukture Crne Gore ulažu napore da u što kraćem roku osposobe prugu za redovan željeznički saobraćaj.

Dok se ne sanira havarija na kontaktnoj mreži, u lokalnom saobraćaju prevoz putnika na relaciji Podgorica-Bijelo Polje biće obezbijeđen autobusima.

Lokalni saobraćaj na ostalim pravcima se odvija normalno.

Željeznička Infrastruktura Crne Gore i Željeznički Prevoz Crne Gore se izvinjavaju putnicima i mole za razumijevanje za nastalu situaciju.

×