Štampaj
OBJAVLJENO: 21.09.2015

Anketirani putnici ocijenili pozitivno uslove prevoza vozom

Željeznički prevoz Crne Gore AD sproveo je anketu u cilju provjere stepena zadovoljstva putnika uslugom prevoza u lokalnim vozovima kao i dobijanja informacija o dodatnim zahtjevima putnika za poboljšanje uslova prevoza.
Anketa je sprovedena u periodu od 7-11. septembra 2015. godine.

Od anketiranih putnika, 76% nije imalo primjedbi, sugestija ili predloga za poboljšanje uslova prevoza, dok od preostalih 24% najviše primjedbi je bilo na red vožnje vozova, rad osoblja i cijene.

I pored malog postotka putnika koji smatraju da su cijene voznih karata visoke, ipak, prema rezultatima ankete, osnovni razlozi putovanja i opredjeljenje putnika za voz kao prevozno sredstvo jesu, između ostalih, upravo pristupačne cijene, kao i pouzdanost.
Umjereno zadovoljstvo je iskazano u pogledu higijene sa uočenim trendom poboljšanja u odnosu na prethodni period.

Zahvaljujući unaprijeđenju usluga koje je ŽPCG obezbijedio svojim korisnicima uvođenjem kako novih CAF-ovih vozova, tako i remontom starih garnitura, putnici izražavaju posebno zadovoljstvo udobnošću i komforom.
Takođe, odnos željezničkog osoblja u vozu pozitivno je ocijenilo 89% putnika, na šta smo zaista ponosni.

Ono čemu će ŽPCG posebno obratiti pažnju u budućnosti, u skladu sa svojim mogućnostima, jeste prilagođavanje reda vožnje zahtjevima korisnika usluga, higijeni, kao i konstantnom unaprijeđenju istih, a sve u cilju zadovoljenja putnika.

Organi rukovodstva i upravljanja izražavaju zadovoljstvo sve kvalitetnijim uslugama, što korisnici naših usluga ovom anketom i potvrđuju.

Željeznički prevoz Crne Gore uvijek nastoji da prati i ide u korak sa potrebama svojih putnika, a udobno i komforno putovanje, na vrijeme i u što kraćem vermenskom roku ovom Društvu uvijek je prioritet.
Rezultate ankete možete pogledati ovdje.

×